Град Приморско е разположен в югоизточната част на България, на няколко километра от Созопол. В и около селището са открити множество исторически артефакти, които свидетелстват, че още от древни времена района е бил интензивно населен. Днешния град е разположен върху живописен полуостров между красивите, черноморски заливи Стамополу и Дяволски залив. Климата на Приморско е характерен средиземноморски и субтропичен. В следствие на това сред природата тук може да откриете растения, които в други части на страната виреят само в стайни и оранжерийни условия. Щедростта на природата в Приморско далеч не свършва с уникалната флора, нещо повече на няколко квадратни километра площ тя е разпръснала живописни пясъчни дюни. Ако и дюните не са ви впечатлили, и все още се двоумете дали да изберете града за своята лятна почивка, то китните лагуни, езера и реки разпръснати из цялата община, ще ви убедят със сигурност.

Бегликташ е разположен на 5 км. от гр. Приморско и 40 км. от гр. Бургас в полите на Странджа планина.

На територията на Община Приморско се намират значителен брой защитени зони. Една от тези местности е „Резерват Ропотамо“, в чиято площ тече може би най-красивата българска река носеща същото име. Мита за името на реката, идва от легендата за древногръцката принцеса Ро („Ро“ значи тичам, а „потамо“ означава река), която благодарение на неземния си глас и красота успяла да пропъди с мир пиратите настанили се в района на реката. Ако имате време задължително посетете атракциона „Разходка по Ропотамо“ и се насладете на очарованието на природата! Освен реката, блатото Аркутино и Змийския остров също влизат в територията на резервата.

Приморско

Приморско от птичи поглед

Едва ли има друго кътче в нашата страна като град Приморско и прилежащия му район. Гражданите и посетителите могат се насладят на уникалната природа (Резерват „Ропотамо“), да се докоснат до мистиката на Траките (светилището Бегликташ), да станат част от фолклора на Странджа планина (нестинарството), да видят диви кактуси в естествена им среда (Змийския остров), да хващат тен на най-големите плажове в България и да бъдат част от нощния живот на града.

Ако сме привлекли интереса ви и сте избрали Приморско за своята лятна почивка, то в нашият хотел „Георгиеви“ със сигурност ще останете приятно изненадани и от нашите цени и условия.